top of page

Schneider Electric - Nyt nordisk hovedsæde i Ballerup

I 1980’erne opførte Christian Rovsing en voldsom senmoderne kontormaskine. Arkitekturen var rationel og havde alle nødvendige installationer. Men der var ikke tænkt i medarbejderens samspil eller kropslige komfort.
Fra ombygningen heraf vil vi gerne fremhæve det store atrium der i mange år blev anvendt til serverrum og herefter byggevarer-udstilling. En betonmur er fjernet så et blødt dagslys sammen med ovenlys tegner rummet. Bygherren anede uråd om anvendelsen af det store rum i midten. Svaret var to rumstore “reoler” der iscenesætter rummet med præcise let adskilte zoner til læring, udstilling, møde og større events. I mellem dem er plantet træer forsænket ned i det eksisterende installationsgulv. De 9 meter høje reoler er udført i industrialiseret kertotræ. Et materiale mest brugt til opbygning af skjulte konstruktioner, men her eksponeret som et haptisk element i det nye Nordiske hovedsæde til den internationale koncern Schneider Electric. Ophængte skærme til projektion og akustisk dæmpende skiver tillader at mange forskellige aktiviteter kan foregå samtiddigt.


Bygningsejer, udlejer og rådgivere har i et frugtbart samarbejde forfulgt ideen om at skabe en energieffektiv og dynamisk kontorbygning med optimale rammer for virksomhedens medarbejderne og kunder.

 

Udviklingen af koncept og idé tager udgangspunkt i bygningens materielle og strukturelle forudsætninger og potentialer, samt udlejers funktionelle behov.  Sagen er særlig interessant, idet den tager fat i en problematik om en eksisterende bygningsmasse og typologi fra en tid, som i dag synes monoton og fremmedgjort. En bygningsmasse som der skal tages hånd om over det ganske land. Således er dette projekt et eksempel på den mulige gevinst ved en gentænkning af forstadens industriområder og kontorlandskaber 

Bygherre

Scheneider Electric / Wihlborgs

For besøg; kontakt 

jens.ellevang@schneider-electric.com,

mobil 2945 4933

 

 

Kontakt

Arkitekt maa.Frans Drewniak

frans@bauen.dk

 

©

Design og projektering for NT Consulting

ved Niels Thorald Rasmussen :

 

Claudia Schulz

Frans Drewniak

Louise Dedenroth Høj

Iben Schlanbusch Nørkjær, b19

Stig Krabbe, Krappe aps

Henrik Sørensen, henrik-innovation

 

i samarbejde med :

Spaceplanning: Laika
Ingeniører, installationer: HaCaFrø
Ingeniør, konstrutioner: Knud Stokbro

Bygherrerådgiver MOE
 

 

 

bottom of page