Statens Naturhistoriske Museum

Dette forslag indtænker Botanisk Have og museumsbygningerne i den større byplan over voldanlæggets grønne bælte og sammenhængen mellem de mange museer på den grønne museumsø ved Voldene. Som et af uhyre få forslag i såvel A- som B-sporet peger dette forslag på, at Botanisk Haves hovedindgang – under bevarelsen af et antal øvrige indgange – naturligt kunne ligge lige overfor Rosenborg Slot, altså på den brede Voldgade ved observatoriet og tæt på Nørreport Station.  Det mest bemærkelsesværdige, museumspædagogiske greb i forslaget er imidlertid en serie gangbroer (som i Kew Gardens), der med udgangspunkt ved Observatoriet fører gæster rundt i Botanisk Have oppe i trækronerne.

Konkurrenceudskriver

SNM

 

Kontakt

Arkitekt Frans Drewniak

frans@bauen.dk

 

©

Konkurrenceprojekt 2010

Frans Drewniak, Morten Busk Pedersen og Alex Lee